Smart Air

Tijdens de Climate Hackathon van het KNMI was het de uitdaging om binnen 24 uur met een radicaal concept te komen voor een beter stadsklimaat. Wij hebben ons gefocust op het verminderen van fijnstof. We gebruiken het riool om fijnstof, afkomstig van verkeer, dichtbij de grond af te zuigen door middel van natuurlijke luchtstroming.

In samenwerking met: Robbin de Waij, Pim Smeets, Jochem van Schip, Matthias Wentink en Lizanne Dirkx
Matisse Reframed

Sommige werken van Henri Matisse zijn enorm. Om aandacht te genereren voor de expositie ‘De Oase van Matisse’ in het Stedelijk én mensen online een ticket te laten kopen hebben we zijn bekendste werk ‘La Perruche et la Sirene’ in een nieuwe context gezet

Opdrachtgever: Stedelijk Museum Amsterdam
Bureau: Achtung!
Deliverables: online campagne
Media: campagnesiteUnframed

Unframed is een app die verschillende perspectieven op één nieuwsartikel laat zien. De app verzameld artikelen van over de hele wereld die gepubliceerd zijn met dezelfde persfoto. In een overzicht van headlines kun je zien hoe verschillende landen en nieuwsbronnen context geven aan deze specifieke nieuws foto.

Eigen projectWarm op het treinstation door bacteriën


De zogeheten ‘warmtezuilen’ die je op Nederlandse treinperrons tegenkomt, leidden bij hun introductie in tot Kamervragen van GroenLinks – de palen zouden te veel energie verspillen.

Om dit probleem op te lossen Hebben we Voor de gemeente Rotterdam een duurzaam meubel ontwikkeld dat warm wordt doormiddel van snoeiafval. Dit gebeurt doormiddel van een bacterieel proces. Hiervoor hebben we een prototypes ontwikkeld. Verschilende platen in het meubel geven warmte af.

Eigen project
Pers: The creators project